tube100.me tube200.me porn700.me blueporn.me porn10.me porncf.me porn900.me silverporn.me porn40.me roxporn.me

INTERVJU | STEVE TERRY from Spotlife

Posted by on Dec 19, 2014 in Okategoriserade | No Comments

Hey You!
Last week Stina Todby from Spotlife did an amazing interview with Steve Terry that you now can read both here, and here :)

enjoy!

IMG_7396Steve Terry är frisören och mångsidiga entreprenören som tillsammans med sin fru startade bland annat den omåttligt omtyckta salongen YOU i Stockholm. Redan som femtonåring började han jobba som frisör, för att han älskade miljön och trodde det skulle vara ett bra sätt att få tjejer på. Snart var han fast i arbetet och sedan dess har han blivit en av världens mest kända och prisbelönta frisörer, startat sitt eget märke, öppnat flera egna salonger, startat sin egen webbsajt ”The You Way” och viktigast av allt, till viss grad lärt sig meningen med livet.

Steve berättar att det inte handlar om ”att göra hår”, det handlar om att få människor att må bra kring sig själva, något som Steve alltid har känt.
– Att hitta essensen hos en person och försöka få fram det genom att skapa en look, det är det jag gillar. Det är fantastiskt att hjälpa människor att tycka bättre om sig själva. Det var därför vi startade märket YOU, som har många detaljer i sig som förmedlar en positiv känsla av välbefinnande.

Med nitton år fyllda stod han i Sydney med en helt egen salong, och inte långt efter det träffade han sin fru, Helene.
– Jag har alltid massa olika projekt i gång samtidigt och kan ibland sväva bort när en kreativ idé eller en ny idé för något koncept kommer till mig, när jag egentligen borde fokusera på att betala räkningarna den dagen. Då är Helene där och håller koll så att jag gör det jag ska, hon håller mig fokuserad på en sak i taget.

Efter några år på resande fot hamnade Steve hos Toni and Guy International och blev Anthony Mascolos, han som startade det hela, högra hand och han startade Toni & Guy Sweden. Efter ytterligare några år tog Steve och Helene några sabbatsår i Australien.
– Sen när vi ville tillbaka bestämde vi oss för att om vi skulle ta oss an branschen igen, så ville vi göra något som var totalt vår egna grej. Vi ville älska att gå till jobbet och känna att varje dag man kommer till jobbet, så bidrar man med något positivt till världen. Därför skapade vi märket YOU.

IMG_7439

2010 startades alltså salongen YOU, där grundtanken går ut på att älska sig själv.
– Man kommer till en viss punkt i sin karriär där man antingen kompromissar eller så gör man något som man verkligen tror på. Vi valde det senare alternativet och sa faktiskt nej till massa erbjudanden från stora företag.

Steve pratar om just det där, att inte kompromissa för mycket kring det man tror på. Och det viktigaste, enligt honom själv, är att tro på sig själv och sin magkänsla.
– Man måste vara ödmjuk och snäll mot folk, att ta sig fram med armbågarna är inget jag tror på. Jag tror aldrig att jag är bättre än någon annan. Om det du gör känns fel i magen, då är det bara att sluta göra det. Även om huvudet säger att man verkligen vill något så kommer magkänslan berätta hur det egentligen ligger till.

Samtidigt menar Steve att man inte endast kan vara snäll, man måste också ha integritet.
– Jag kompromissar inte när det gäller att prestera, allt måste nå en viss nivå. Men att vara rak och ärlig mot en person för att man verkligen vill att denne ska utvecklas, då är det helt rätt att göra.

Steves nästa projekt var att starta ett helt nytt koncept i en helt ny riktning genom att skapa ett koncept online som inkluderar både inspiration och e-handel. Resultatet ser vi i ”The You Way” som han skapat och tagit vidare tillsammans med Aftonbladet.
– Vi ville starta en skönhets sajt där vi kunde inspirera människor och tanken var alltid att samarbeta med ett stort media-företag.

Idag klipper inte Steve lika mycket som förr, men han har fortfarande kvar en eller två kunder i veckan.
– Jag älskar att klippa och kommer aldrig sluta göra det. Jag klipper en del kändisar och en del kunder som jag haft i över tjugo år. Sen utbildar jag mina anställda hela tiden och försöker ständigt inspirera dem att bli bättre.

För att nå dit man vill är det inget annat än hårt arbete som gäller, menar Steve. Och att inte ge upp.
– Vi brukade komma till jobbet när nattklubbarna i Stockholm stängde, så runt 4 på morgon. Sen lämnade vi jobbet klockan tio på kvällen och upprepade detta sju gånger i veckan. Jag har lärt mig att om du måste tvinga fram något, så är det antagligen inte det rätta att göra just då. Så jag har lärt mig att sätta sådana saker åt sidan och insett att allt har sin tid. Det kommer funka till slut, oftast handlar det bara om tajming

-Helene är mitt absolut största stöd , vi är ett riktigt team. Vi gör allt tillsammans och kompletterar och stöttar varandra både på jobbet och i livet. Vi tror på att allt är möjligt så länge som du har rätt avsikt bakom det du vill uppnå.

– Den största saken som stoppar de flesta människorna från att riktigt satsa, är rädslan för att misslyckas. Det enda att frukta är själva rädslan, att misslyckas är okej, det gör dig bara starkare.Untitled-11
Foto: Linn Hansson

Leave a Reply